tisdag 30 juli 2013

Trasmattor

Idag har jag äntligen vävt lite igen, det är ungefär ett år sedan sist. Mattan är ungefär halvklar nu, den har börjat rulla sig runt rullen därnere som ni ser. Vill till sommarstugan och väva mera!
 
 
Jag tänkte att jag skulle passa på att visa lite trasmattor jag gjort tidigare, en del av dem har jag visat förut. Den här är gjord av min mans gamla gardiner med mera. Den ligger ofta i vårt kök.


Den här ligger också ofta i vårt kök. Det är min favoritmatta, men den börjar bli blekt och ful. Undrar om den skulle ha några ränder kvar om jag färgar den?


Den här har vi knappt använt, vita mattor är ju inte det mest praktiska. Jag har en till likadan, fast gul istället för blå.


Julmattan! Jag skulle vilja göra en till, så att vi har en att ha under advent och en att byta till när det blir jul. Jag har inte så mycket rött tyg, dock. Till den här fick jag gamla julgardiner från en god vän till min mamma


Den här är delvis gjord av påslakanen som jag fick när jag fyllde nio år. Det är lite roligt när mattorna blir minnen också.


Det är så roligt att väva och att tänka ut mönster. Jag har en gammal bok som jag tittar i för att hitta inspiration till randningarna. Den jag gör nu är efter ett mönster från Ångermanland, fast jag gör den i andra färger.

Inga kommentarer: